IVIS 2025

Programme Draft Outline as on 22 November 2024

14TH INTERNATIONAL VETERINARY IMMUNOLOGY SYMPOSIUM



Symposium Themes

- Innate Immunity
- Adaptive Immunity
- Transmittable and Emerging Diseases
- Immunogenetics | Immunogenomics | Immunoinformatics
- Tissue Specific immunology | Microbiome
- Vaccine Development
- Wildlife | Exotics | Fish
- International Veterinary Vaccinology Network Session
- Early Career Researchers Round Table
- VIC MHC Workshop
- Animal Models Workshop
- Immunological Toolkit Workshop



Programme Schedule by Day

DAY 1 - Monday 11 August 2025

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2	Grand Klimt Hall 3	Park Suite 7	Yard/Klimt Ensemble
10:00		NOT IN USE	Bactivac Workshop Registration	NOT IN USE
11:00			BactiVac opportunities presentation	
11:10			Introduction and Aims of the workshop	
11:20			Speaker 1	
11:45			Speaker 2	
12:10			Speaker 3	
12:30	NOT IN USE		Mid-morning Refreshments	
13:00	1401 114 032		Introduce the breakout discussion topics	
15.00			- introduce rapporteurs for each group (2 per group)	
13:10			Breakout discussions	
13:40			Rapporteur summaries and feedback	
14:10			Panel discussion with speakers wrap up: Chair	
14.10			Final workshop outcomes	
14:30			Close of Bactivac Workshop	Setup of Exhibition Tables
15:00	Registration Opens for IVIS 2025 in Klimt Ensemble			NOT IN USE
17:00	IVIS 2025 - Welcome and Opening in Grand Klimt Hall	1 & 2 (Symposium Chairperson)		
17:15	IVIS 2025 - Keynote 1			
18:15	Close of Day 1			
18:30	Travel to Welcome Reception with Oldtimer Tram			
19:00	Welcome Reception (Heuriger Schübel-Auer)			
21:30	Return to Hotel			













DAY 2 - Tuesday, 12 August 2025

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)	Park Suite 7 (Breakout Room)	Yard/Klimt Ensemble		
08:00	Registration	Poster Session 1 Setup	NOT IN USE	Exhibition		
08:30	Gold Sponsorship Presentation (10 minutes)					
08:40	Plenary 1 - Innate immunity	Plenary 1 - Innate immunity				
09:25	Presentation	NOT IN USE	NOT IN USE			
09:40	Presentation			NOT IN USE		
09:55	Presentation	NOT IN OSL				
10:05	Discussion / Questions & Answers					
10:30		Mid-morning Refreshme	nts in Yard/Klimt Ensemble			
	Session 1		Session 2			
11:00	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
11:18	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
11:36	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Posters	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition		
11:54	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
12:12	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
12:30	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
12:45		Lunch in Re	staurant Lenz			
	Workshop 1		Workshop 2			
	VIC MHC (Major Histocompatibility Complex)		Animal Models			
14:00	Presentation		Presentation			
14:15	Presentation	Posters	Presentation	Exhibition		
14:30	Presentation	1 03:013	Presentation	EXHIBITION		
14:45	Presentation		Presentation			
15:00	Presentation		Presentation			
15:15	Discussion		Discussion			
15:30	NOT IN USE	Poster Session 1 & Mid-afternoon refreshments	NOT IN USE	NOT IN USE		
17:00	Close of Day 2					
18:30	Guided tour to City Hall					
19:00	Gala Dinner at City Hall					
22:00	Return to Hotel					













DAY 3 - Wednesday, 13 August 2025

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)	Park Suite 7 (Breakout Room)	Yard/Klimt Ensemble
08:00	Registration	Poster Session 2 Setup	NOT IN USE	Exhibition
08:30	Silver Sponsorship Presentation (10 minutes)			
08:40	Plenary 2 - Adaptive Immunity			
09:25	Presentation	NOT IN USE	NOT IN USE	NOT IN USE
09:40	Presentation			
09:55	Presentation			
10:05	Discussion / Questions & Answers			
10:30	Mid-morning Refreshments in Yard/Klimt Ensemble			
	Workshop 3 - Immunological Toolkit Session		Session 3	
11:00	Presentation		11:00 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	
11:15	Presentation		11:18 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	
11:30	Presentation	Posters	11:36 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition
11:45	Presentation		11:54 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	
12:00	Presentation		12:12 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	I
12:30	Discussion		12:30 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	
12:45	Lunch in Restaurant Lenz			
	International Veterinary Vaccinology Network Session		Session 4	
14:00	Presentation		14:00 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	
14:15	Presentation		14:18 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	
14:30	Presentation	Posters	14:36 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition
14:45	Presentation		14:54 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	
15:00	Presentation		15:12 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	
15:15	Discussion		15:27 Questions & Answers	
15:30	NOT IN USE	Poster Session 2 & Mid-afternoon refreshments	NOT IN USE	NOT IN USE
17:00	Close of Day 3			
17:10				
17:30	VIC Board Meeting	NOT IN USE	Early Career Researchers Round table	NOT IN USE
	(Park Boardroom)	NOT IN OSL	Junior Immunology Community	NOT IN OSL
18:00				
18:30	Free evening to explore Vienna!			



DAY 4 - Thursday, 14 August 2025

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)	Park Suite 7 (Breakout Room)	Yard/Klimt Ensemble	
08:00	Registration	NOT IN USE	NOT IN USE	Exhibition	
08:30	Bronze Sponsorship Presentation (10 minutes)				
08:40	Plenary 3 - Emerging diseases				
09:25	Presentation	NOT IN USE	NOT IN USE	NOT IN USE	
09:40	Presentation				
09:55	Presentation				
10:05	Discussion / Questions & Answers				
10:30	Mid-morning Refreshments in Yard/Klimt Ensemble				
	Session 5	NOT IN USE	Session 6	Exhibition	
11:00	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)		
11:18	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)		
11:36	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)		
11:54	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)		
12:12	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)		
12:45	Lunch in Restaurant Lenz				
14:00	Distinguished Veterinary Immunologist - Award & Presentation (Sponsored by Zoetis)				
15:00	IVIS 2025 - Keynote 2				
15:45	Closing ceremony and hand-over to IVIS 2028				
16:00	Close of Symposium				
16:00	NOTINUICE	NOTINUICE	V//A A A a a tim = 2025	NOTINUICE	
18:00	NOT IN USE	NOT IN USE	VIA Meeting 2025	NOT IN USE	

