

## 11-14 August 2025 Hilton Vienna Park, Austria <u>www.ivis2025.org</u>

Programme Draft Outline as on 14 March 2025

# 14<sup>TH</sup> INTERNATIONAL VETERINARY IMMUNOLOGY SYMPOSIUM

#### **Symposium Themes**

- Innate Immunity
- Adaptive Immunity
- Transmittable and Emerging Diseases
- Immunogenetics | Immunogenomics Immunoinformatics
- Tissue Specific immunology | Microbiome
- Vaccine Development
- Wildlife | Exotics | Fish
- International Veterinary Vaccinology Network Session
- Early Career Researchers Round Table
- VIC MHC Workshop
- Animal Models Workshop
- Immunological Toolkit Workshop

#### **Sponsors**



### **Programme Schedule by Day**

DAY 1	DAY 1 - Monday 11 August 2025					
VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2 (Main venue)	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)	Park Suite 7 (Breakaway venue)	Yard/Klimt Ensemble		
08:00	Registration					
09:00	SETUP	SETUP	<ul> <li>DEVELOPMENT OF A VACCINE AGAINST METHANOGENS SYMPOSIUM</li> <li>Session Chair: Paul Wood</li> <li>Understanding the mechanism of immunity (John Hammond)</li> <li>Co-development of the rumen and immune system (Dirk Werling)</li> <li>Antigen discovery (Neil Wedlock)</li> <li>Adjuvant systems to induce long-lived antibody responses (Georgia Deliyannis)</li> <li>Panel Discussion</li> </ul>	NOT IN USE		
10:30	Coffee Break					
11:00	SETUP	SETUP	BACTIVAC WORKSHOP Session Chair: Jamie Pillaye 1. BactiVac opportunities presentation 2. Introduction and Aims of the workshop 3. Speaker 1 4. Speaker 2 5. Speaker 2 5. Speaker 3 6. Speaker 4 7. Speaker 5	NOT IN USE		
13:20	Light lunch					
14:00	SETUP	POSTER SESSION 1 SETUP	<ol> <li>Introduce the breakout discussion topics - introduce rapporteurs for each group (2 per group)</li> <li>Breakout discussions</li> <li>Rapporteur summaries and feedback</li> <li>Panel discussion with speakers wrap up: Chair</li> <li>Final workshop outcomes</li> <li>Close of Workshop</li> </ol>	EXHIBITION SETUP		
15:50	Welcome and Opering in Grand Viscot					
16:30	Welcome and Opening in Grand Klimt Hall 1 & 2         -       Tobias Käser, Institute of Immunology, Vetmeduni Vienna (Symposium Chairperson)					
16:40	Keynote 1 – Vet immunology and its role in food security in poor countries such as those in sub-Saharan Africa         -       Cynthia Baldwin, University of Massachusetts Amherst					
17:25	Close of Day 1					
18:30		Travel to Welcome Reception with Oldtimer Tram				
19:00	Welcome Reception at Heuriger Schübel-Auer (Return to Hotel at 21:30 on Tram)					

8:30     Gol       8:40     Ple       9:25     9:40       9:25     9:40       9:55     9:00       9:30     Mid       9:30     Mid       1:00     15       1:36     15       1:54     15       2:45     Lur       4:00     4:15	egistration old Sponsor Presentation enary 1 - Mycobacterium bovis and th - Kieran Meade, University College Do Presentation Presentation Discussion / Questions & Answers lid-morning Refreshments in Yard/Klin Session 1 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	ublin	NOT IN USE          Session 2         15-min Presentation (+ 3-min venue change)         15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
:40     Plending       :25     ::40       :55     :55       :05     :55       :05     :10       :30     Mid       :18     15       :36     15       :30     15       :45     Lun       :00     :15	enary 1 - Mycobacterium bovis and th - Kieran Meade, University College Da Presentation Presentation Discussion / Questions & Answers Nd-morning Refreshments in Yard/Klin Session 1 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	ublin nt Ensemble	Session 2 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
8:40 9:25 9:40 9:55 0:05 0:05 1:00 1:00 1:18 1:54 1:54 1:54 2:12 2:30 1:54 2:45 Lur 4:00 4:15	<ul> <li>Kieran Meade, University College Depresentation</li> <li>Presentation</li> <li>Presentation</li> <li>Discussion / Questions &amp; Answers</li> <li>Iid-morning Refreshments in Yard/Klim</li> <li>Session 1</li> <li>15-min Presentation (+ 3-min venue change)</li> </ul>	ublin nt Ensemble	Session 2 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
1:00     15       1:18     15       1:36     15       1:54     15       2:12     15       2:30     15	Presentation Presentation Discussion / Questions & Answers <b>lid-morning Refreshments in Yard/Klin</b> Session 1 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)		Session 2 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
9:55 0:05 0:30 1:00 1:18 1:36 1:54 1:54 2:12 2:30 1:54 2:45 Lun 4:00 4:15	Presentation Discussion / Questions & Answers Iid-morning Refreshments in Yard/Klin Session 1 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)		Session 2 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
0:05 0:30 Mic 1:00 15 1:18 15 1:36 15 1:54 15 2:12 15 2:30 15 2:45 Lur 4:00 4:15	Discussion / Questions & Answers <b>lid-morning Refreshments in Yard/Klin</b> <b>Session 1</b> 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)		Session 2 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
0:30     Mic       1:00     15       1:18     15       1:36     15       1:54     15       2:12     15       2:30     15       2:45     Lur       4:00     4:15	lid-morning Refreshments in Yard/Klin Session 1 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
1:00     15       1:18     15       1:36     15       1:54     15       2:12     15       2:30     15       2:45     Lun       4:00     4:15	Session 1 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
1:18       15         1:36       15         1:54       15         2:12       15         2:30       15         2:45       Lur         4:00       4:15	15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Posters	15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
1:18       15         1:36       15         1:54       15         2:12       15         2:30       15         2:45       Lur         4:00       4:15	15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Posters	15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
1:36       15         1:54       15         2:12       15         2:30       15         2:45       Lun         4:00       4:15	15-min Presentation (+ 3-min venue change) 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Posters	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition	
1:54       15         2:12       15         2:30       15         2:45       Lur         4:00       4:15	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Posters		Exhibition	
2:12 15 2:30 15 2:45 Lur 4:00 4:15			15-min Presentation (+ 3-min venue change)		
2:30 15 2:45 Lur 4:00 4:15			(		
2:45 Lur 4:00 4:15	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)		
4:00 4:15	15-min Presentation		15-min Presentation		
4:15	45 Lunch in Restaurant Lenz				
4:15	Workshop 1		Workshop 2		
4:15	VIC MHC		Animal Models		
				Exhibition	
4:30		Posters			
4:45	VIC MHC Workshop		Animal Models Workshop		
5:00					
5:15					
5:30		Poster Session 1   Cheese & Wine	NOT IN USE	NOT IN USE	
7:00 Clo	NOT IN USE	ruster session I Cheese & White			
7:30 Gui	NOT IN USE ose of Day 2				

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)	Park Suite 7 (Breakout Room)	Yard/Klimt Ensemble		
00:80	Registration					
08:30	Silver Sponsor Presentation - The evolution of New England Animal Health in response to the severe lack of reliable reagents for veterinary immunology research					
08:40	Plenary 2 - Tissue-resident memory T cells as immunological sentinels         -       Dr Georg Stary, Medical University of Vienna					
09:25	Presentation					
09:40	Presentation	NOT IN USE				
09:55	Presentation		NOT IN USE			
10:05	Discussion / Questions & Answers					
10:30	Mid-morning Refreshments in Yard/Klir	nt Ensemble				
	Workshop 3 Immunological Toolkit Session		Session 3			
11:00	-	Posters	11:00 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition		
11:15			11:18 15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
11:30	Immunological Toolkit Session		11:36 15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
11:45			11:54 15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
12:00			12:12 15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
12:30			12:30 15-min Presentation			
12:45	Lunch in Restaurant Lenz					
	International Veterinary Vaccinology Network Session		Session 4			
14:00			14:00 15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
14:15		Posters	14:18 15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition		
14:30	International Veterinary Vaccinology		14:36 15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
14:45	Network Session		14:54 15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
15:00	-		15:12 15-min Presentation (+ 3-min venue change)			
15:15			15:27 15-min Presentation			
15:30	NOT IN USE	Poster Session 2   Beer & Pretzels	NOT IN USE	NOT IN USE		
17:00	Close of Day 3					
17:10				NOT IN USE		
17:30	VIC Board Meeting	NOT IN USE	Early Career Researchers Round table			
18:00	(Park Boardroom)		Junior Immunology Community			
18.00						

### DAY 4 - Thursday, 14 August 2025

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)	Park Suite 7 (Breakout Room)	Yard/Klimt Ensemble			
08:00	Registration						
08:30	Bronze Sponsor Presentation						
08:40	Plenary 3 - Beyond vaccines: targeting the dark side for sustainable PRRSV control						
00.05	- Sanipha Suradhat, Chulalongkorn University						
09:25	Presentation	4	NOT IN USE	NOT IN USE			
09:40	Presentation	NOT IN USE					
09:55	Presentation	-					
10:05	Discussion / Questions & Answers						
10:30	Mid-morning Refreshments in Yard/Klimt Ensemble						
	Session 5		Session 6				
11:00	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
11:18	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	NOT IN USE	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition			
11:36	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
11:54	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)	-			
12:12	15-min Presentation		15-min Presentation				
12:30	Lunch in Restaurant Lenz						
13:45	Distinguished Veterinary Immunologist Award & Presentation (Sponsored by Zoetis)						
14:45	IVIS 2025 - Cell cultures as an alternative to animal testing and basic and translational research						
	- Doris Wilfingseder, University of Veterinary Medicine Vienna						
45.00							
15:30	Closing ceremony and hand-over to IVIS	2028					
16:00	Close of Symposium						
16:00	NOT IN USE	NOT IN USE	VIA Meeting 2025	NOT IN USE			

