

11-14 August 2025 Hilton Vienna Park, Austria www.ivis2025.org

Programme Draft Outline as on 01 May 2025

14TH INTERNATIONAL VETERINARY IMMUNOLOGY SYMPOSIUM

Symposium Themes

- Innate Immunity
- Adaptive Immunity
- Infectious Diseases
- Immunogenetics | Immunogenomics | Immunoinformatics
- Tissue Specific immunology | Microbiome
- Vaccine Development
- Wildlife | Exotics | Fish
- International Veterinary Vaccinology Network Session
- VIC JIC/Early Career Researchers Round Table
- VIC MHC Workshop
- Animal Models Workshop
- Immunological Toolkit Workshop
- Bacterial Vaccines Workshop
- VIA Meeting 2025

Sponsors







































Programme Schedule by Day

DAY 1 - Monday 11 August 2025

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2 (Main venue)	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)	Park Suite 7 (Breakaway venue)	Yard/Klimt Ensemble (Registration/Expo)		
08:00	Registration	(r coor riun)	(ercanana)	(megicardian) and a		
09:00	SETUP	SETUP	DEVELOPMENT OF A VACCINE AGAINST METHANOGENS SYMPOSIUM Session Chair: Paul Wood, Global Methane Hub 1. Understanding the mechanism of immunity required for the development of a vaccine to reduce methane production - John Hammond, Pirbright Institute 2. Co-development of the rumen and immune system - Dirk Werling, Royal Vet College 3. The challenges and progress in target selection for a methanogen vaccine - Neil Wedlock, Lucidome Bio/AgResearch 4. Induction of a sustained antibody response to methanogen antigens - Georgia Deliyannis, Melbourne University 5. Panel Discussion	NOT IN USE		
10:30	Coffee Break					
11:00	SETUP	SETUP	BACTIVAC NETWORK SESSION (hosted by BactiVac, the Bacterial Vaccines Network) 11:00 - Introduction and Aims of the Session - Adam Cunningham (Chair) 11:15 - Speaker 1 - Burden of disease 11:40 - Speaker 2 - Pathogenesis 12:05 - Speaker 3 - Vaccines and challenges 12:30 - Discussion - Bottlenecks	NOT IN USE		
13:00	Light lunch					
14:00	SETUP	SETUP POSTER SESSION 1	14:00 - Speaker 4 - Other pathogens 14:25 - Speaker 5 - Case study 14:50 - Panel Discussion 15:50 - Session Wrap-up by Chair 16:00 - Close of Session	EXHIBITION SETUP		
16:30	Welcome and Opening in Grand Klimt Hall 1 & 2 - Prof. Tobias Käser, Institute of Immunology, Vetmeduni Vienna (Symposium Chairperson)					
16:40	Keynote 1 – The role of veterinary immunology in enhancing food security in developing countries - Prof. Cynthia Baldwin, University of Massachusetts Amherst					
17:25	Close of Day 1					
18:30	Travel to Welcome Reception with Oldtimer Tram (note limited space available on Tram)					
19:00	Welcome Reception at Heuriger Schübel-Auer (Return to Hotel at 21:30 on Tram)					

DAY 2 - Tuesday, 12 August 2025

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2 (Main venue)	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)	Park Suite 7 (Breakaway venue)	Yard/Klimt Ensemble (Registration/Expo)			
08:00	Registration						
08:30	Gold Sponsor Presentation						
08:40	Plenary 1 - Mycobacterium bovis and the role of bovine TCRgd T cells - Dr Kieran Meade, University College Dublin						
	Session 1.1a		Session 1.1b				
	Innate Immunity		Wildlife / Exotics / Fish	<u> </u>			
09:30	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Posters 1	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition			
09:48	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	1 031613 1	15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
10:06	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
10:24	15-min Presentation		15-min Presentation				
10:40	Mid-morning Refreshments in Yard/Klimt Ensemble						
	Session 1.2a		Session 1.2b				
	Innate Immunity		Tissue Specific Immunology / Microbiome				
11:10	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition			
11:28	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Da et e un 1	15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
11:46	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	- Posters 1	15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
12:04	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
12:22	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	-	15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
12:40	15-min Presentation	-	15-min Presentation				
12:55	12:55 Lunch in Restaurant Lenz						
	Workshop 1		Workshop 2	Exhibition			
	Animal Models		VIC MHC				
14:00	15-min Presentation		15-min Presentation				
14:15	15-min Presentation	Dostors 1	15-min Presentation				
14:30	15-min Presentation	- Posters 1	15-min Presentation				
14:45	15-min Presentation						
15:00	15-min Presentation	1	Discussion				
15:15	15-min Presentation						
15:30	NOT IN USE	Poster Session 1	NOT IN USE	NOT IN USE			
17:00							
17:40	Guided walking tour to the Vienna City Hall ("Wiener Rathaus")						
19:00							

DAY 3 - Wednesday, 13 August 2025

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2 (Main venue)	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)		Park Suite 7 (Breakaway venue)	Yard/Klimt Ensemble (Registration/Expo)	
08:00	Registration	07h30 -SETUP POSTER SESSION 1				
08:30	Silver Sponsor Presentation - The evolution of New England Animal Health in response to the severe lack of reliable reagents for veterinary immunology research					
08:40	Plenary 2 - Tissue-resident memory T cells as immunological sentinels - Dr Georg Stary, Medical University of Vienna					
	Session 2.1a - Adaptive Immunity		Session 2.1b - Immunogenetics / Immunogenomics			
09:30	15-min Presentation (+ 3-min venue change)			15-min Presentation (+ 3-min venue change)		
09:48	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Posters 2		Exhibition		
10:06	15-min Presentation (+ 3-min venue change)			15-min Presentation (+ 3-min venue change)		
10:24	15-min Presentation			15-min Presentation	1	
10:30	Mid-morning Refreshments in Yard/Klimt Ensemble					
	Session 2.2a - Adaptive Immunity		Worl	kshop 3 - Immunological Toolkit Session		
11:10	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		11:00	15-min Presentation		
11:28	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		11:15	15-min Presentation		
11:46	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Posters 2	11:30	15-min Presentation	Exhibition	
12:04	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		11:45	15-min Presentation		
12:22	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		12:00	15-min Presentation		
12:40	15-min Presentation		12:15	15-min Presentation + 25-min Discussion		
12:55	Lunch in Restaurant Lenz					
	Session 2.3a - Vaccine Development		Internation	onal Veterinary Vaccinology Network Session		
14:00	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		14:00	15-min Presentation		
14:15	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		14:15	15-min Presentation		
14:30	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Posters 2	14:30	15-min Presentation	Exhibition	
14:45	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	1	14:45	15-min Presentation		
15:00	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15:00	15-min Presentation		
15:15	15-min Presentation		15:15	Discussion		
15:30	NOT IN USE	Poster Session 2		NOT IN USE		
17:00	Close of Day 3		ECR: Challenges and opportunities for junior and early career researchers in the face of global funding cuts			
17:00		NOT IN USE		up productivity when faced with challenges and poor environments - <i>Dr Mustapha Oumouna</i>	NOT IN USE	
17:40	VIC Board Meeting (Park Boardroom)	NOT IN USE	Charting your path: Navigating a successful career beyond academia and post-doc - Dr Quentin Wright			
18:20			3. Question	s & Answers		
19:00	Free evening to explore Vienna! Click me >>> <u>DISCOVER VIENNA</u>					

DAY 4 - Thursday, 14 August 2025

VENUE	Grand Klimt Hall 1 & 2 (Main venue)	Grand Klimt Hall 3 (Poster Hall)	Park Suite 7 (Breakaway venue)	Yard/Klimt Ensemble (Registration/Expo)			
08:00	Registration						
08:30	Bronze Sponsor Presentation						
08:40	Plenary 3 - Beyond vaccines: targeting the dark side for sustainable PRRSV control - Prof. Dr Sanipha Suradhat, Chulalongkorn University						
	Session 3.1a - Vaccine Development		Session 3.1b - Infectious Diseases				
09:30	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
09:48	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	NOT IN USE	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition			
10:06	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
10:24	15-min Presentation		15-min Presentation				
10:40	Mid-morning Refreshments in Yard/Klimt Ensemble						
	Session 3.2a - Vaccine Development Session 3.2b - Infectious Diseases						
11:10	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
11:28	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	NOT IN USE	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	Exhibition			
11:46	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	NOT IN OSE	15-min Presentation (+ 3-min venue change)	EXHIBITION			
12:04	15-min Presentation (+ 3-min venue change)		15-min Presentation (+ 3-min venue change)				
12:22	15-min Presentation		15-min Presentation				
12:40	Lunch in Restaurant Lenz						
13:45	Distinguished Veterinary Immunologist Award & Presentation (Sponsored by Zoetis) - Prof. Gary Entrican, The Roslin Institute at The University of Edinburgh						
14:45	IVIS 2025 - Cell cultures as an alternative to animal testing and basic and translational research - Prof. Doris Wilfingseder, University of Veterinary Medicine Vienna						
15:30	Closing ceremony and hand-over to IVIS 2028						
16:00	Close of Symposium						
16:00	NOT IN USE	NOT IN USE	VIA Meeting 2025	NOT IN USE			



IVIS2025

14[™] INTERNATIONAL VETERINARY IMMUNOLOGY SYMPOSIUM 11-14 AUGUST 2025 | HILTON VIENNA PARK, AUSTRIA

Meet us in the extraordinary!